30 Aralık 2014 Salı

PROF. BARBAROS GÜRSEL (1950-2014)

PROF. BARBAROS GÜRSEL (1950-2014)

1950 yılında Kastamonu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adapazarı’nda yaptı. Fotoğraf sanatçısı olan babası Hüsnü Gürsel, 13 yaşında onu fotoğrafla tanıştırdı. 1969-73 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu Grafik Bölümü’nü Fotoğraf seçmeli olarak okudu. İki yıl sonra mezun olduğu bölüme asistan olarak girdi.

Kısa film ve tanıtım fotoğrafçılığı yaptı. Grafik ve fotoğraf dalında yurtiçi ve yurtdışı pek çok ödül aldı, sergiler açtı, saydam gösterileri sundu, çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. Hayat boyu fotoğraf ile iç içe yaşadı. Adapazarı Grup-2 ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü kurucularındandır.

2000 yılında profesör olan Barbaros Gürsel, yaşamının sonuna kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Başkanlığı görevine devam etti. 2014 yılında, yıllardır üzerinde çalıştığı “Pembe Kayalar: Bir Düş Belgeseli” isimli 50. sanat yılı fotoğraf sergisini açmak için hazırlık yaparken ani vefatı herkesi derinden üzdü.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder